Hoe kun je weer met plezier naar je werk gaan?

Ik ging jarenlang met heel veel tegenzin naar mijn werk. Als het zondag was, stond bijna heel de dag in het teken dat ik maandag weer “moest”. Heel de zondag door had ik in meer of mindere mate een naar gevoel, ik was vaak somber en neerslachtig. Als dat herkenbaar is voor jou, lees dan verder..
Hoe kun je weer met plezier naar je werk gaan?

Veel banen, maar niets hielp

Ik heb veel kantoorbanen bij diverse, verschillende werkgevers gehad. Het eerste half jaar of zo, ging het meestal prima. Maar daarna kreeg ik steeds weer sombere gevoelens en gedachten. Ik wist niet hoe dat kwam en ik dacht gewoon dat ik niet paste in de baan of de functie. Dat ik niet paste bij de collega’s, dat ik anders was en daarom niet altijd aansluiting had. Het ging dan ook vaak “fout”, mijn contract werd niet verlengd, of ik kreeg een negatieve beoordeling.

Een omslag

Het wisseling van een baan hielp dus niet echt, dat was alleen tijdelijk. Hoe langer ik vervolgens bij een werkgever zat, hoe meer er vaak begon op te spelen, en hoe groter ook dan de tegenzin en negatieve gevoelens werden. Het werd zo groot dat ik heel slecht sliep, vaak werd ik om 4 uur ’s nachts al wakker en begon ik over het werk te piekeren. Ergens in die periode werd er in mij een grens bereikt. Het moest anders, anders zou ik echt niet weten hoe het verder moest.

Met plezier naar je werk

Speciaal voor jou heb ik het e-book Vijf tips om weer fluitend naar je werk te gaan geschreven. Het beschrijft de stappen die ik nodig heb gehad om die omslag te maken. Namelijk de omslag om met grote tegenzin en weerstand, naar met veel plezier naar je werk te gaan. Het heeft mij wel een paar jaar gekost, maar ik hoop dat het met behulp van mijn tips, jou een stuk vlotter afgaat. Download het e-book op deze pagina.