Varier Variable ergonomische kniestoel
zorgt voor beweging

Als wandelcoach ben ik niet alleen buiten aan het werk, ik werk ook nog binnen op kantoor. Je hoort de laatste tijd in veel nieuwsberichten dat veel mensen die thuiswerken rugklachten of andere klachten ontwikkelen die gerelateerd zijn aan teveel zitten. Daarom wil ik hier de ergonomische kniestoel Varier Variable voor het voetlicht brengen.

Varier Variable kniestoel
De ergonomische kniestoel Varier Variable

Stokke kniestoel

Ik ken deze stoel al jaren, ik kwam er twintig jaar geleden mee in aanraking omdat een toenmalig collega deze ook gebruikte en groot fan was. Toen heette de stoel nog Stokke, en stond de stoel bekend als de Stokke kniestoel. Intussen is het merk verandert in Varier, maar de kwaliteit is dezelfde.

Continue in beweging

De stoel is zo ontworpen dat je eigenlijk continue in beweging blijft. Je wordt als het ware gedwongen om te bewegen en telkens de balans te zoeken. In het begin is het wel wennen, en kun je zelfs spierpijn ervan krijgen. Als je begint met zo’n stoel zul je dit eerst moeten opbouwen, maar dat is het wel waard. Want naast dat dit ergonomische gezond is, is de extra beweging ook goed voor de hersenen. Dus dubbel winst dus!

Het Scandinavische design van Varier

Het merk Varier is een producent van ergonomische stoelen en heeft behalve de Variable nog andere interessante modellen. De overeenkomst is dat ze alle zorgen voor een goede zithouding. Interessant te noemen is ook de Varier Move, die een soort zit/sta kruk is. Ik ben in ieder geval overtuigd door de ergonomische en vaak met smaak ontworpen meubels van dit bedrijf dat in Oslo gevestigd is.