Wandeling: Ockhorst wandelroute –
mooiste wandeling van Gelderland

De herfst laat weer z’n mooie kanten zien. Het is in dit jaargetijde extra leuk om erop uit te trekken voor een lekkere wandeltocht. Je wordt dan soms verrast door een heel scala aan kleuren, alsof iemand een grote kwast uit de kast heeft getrokken en alle mogelijke kleuren op z’n pallet aan het schilderen is.

Je komt veel water tegen tijdens de Ockhorstroute, Veengoot & Baaksche Beek
De Baaksche Beek bij Wichmond in de Achterhoek – Ockhorstroute

Mooiste wandeling van Gelderland

Bij mooi weer hoort een mooie wandeling, en daar is in dit geval zeer zeker wel sprake van. Deze Ockhorst wandeltocht is door Landschapsbeheer Nederland in 2007 uitgeroepen tot mooiste wandeling van Gelderland. En dat is zeker te zien, het landschap waar je doorkomt lijkt alsof er de laatste paar honderd jaar niet veel veranderd is. Afgezien wat boerderijen en asfaltwegen die je oversteekt, of soms een klein stukje volgt, lijkt het er onderweg echt op dat je terug bent gegaan in de tijd. Veel zandwegen en paadjes die af en toe een fietser of wandelaar zien, maar geen auto’s.

Startpunt Vierakker/Wichmond in Gelderland

Het startpunt (en eindpunt) van de route is het Ludgerius gebouw aan de Vierakkersestraatweg 37 te Vierakker. Dat adres kun je ingeven in je navigatie. Het kan wat verwarring geven, want het startpunt heeft als adres Vierakker, maar is daadwerkelijk te vinden dichtbij de bebouwde kom van Wichmond. De kern van Vierakker ligt een paar kilometer naar het noordwesten en deze route komt daar niet doorheen. De wandeling is iets meer dan 8 kilometer, maar is in te korten naar ongeveer 5. Op enig moment is er dan bij een bordje aangegeven dat je de verkorte route kunt nemen (rechtsaf).

Feeëriek landschap

Om een impressie te geven van het landschap waar je tijdens de route op getrakteerd wordt, hier wat foto’s die ik tijdens mijn laatste wandeling hier genomen heb:

Landschap Ockhorst wandeling Wichmond / Vierakker Landschap Ockhorst wandeling Wichmond / Vierakker Boomstronk tijdens Ockhorst wandeling
Landschap Ockhorst wandeling Achterhoek Landschap Ockhorst wandeling Gelderland Landschap Ockhorst route Wichmond / Vierakker
Panoramazicht tijdens de Ockhorst wandeling
Panoramazicht tijdens de Ockhorst wandeling

Download Ockhorst wandelroute

De route is goed aangegeven – volg de bordjes met een gans – maar je kunt voor de zekerheid hieronder ook het gpx bestand downloaden van de acht kilometer lange route.

Download file: Ockhorst-route.gpx

Wil je meer weten over deze route, of over coaching in de natuur (dat is wat ik doe), neem dan contact met me op.

2 antwoorden op “Wandeling: Ockhorst wandelroute –
mooiste wandeling van Gelderland”

  1. Leuk om te lezen dat er zulke mooie routes zijn. Ik zou ze daarom ook graag willen downloaden in een gpx bestand maar helaas lukt dit niet. Ik doe het via de IPad waar ook een app op staat die gpx bestand leest. Wat doe ik niet goed?
    Groet Jolanda

    1. Hallo Jolanda, ik zal het bestand naar je mailen, dan gaat het wellicht wel goed.

Reacties zijn gesloten.