Werkwijze wandelcoaching

We maken een afspraak waarbij we samen de route en locatie bepalen. Die eerste afspraak wordt een combinatie van kennismaking met wandelcoaching én een eerste gerichte sessie waarbij de coachvraag uitgediept wordt.

Een wandeling duurt normaal gesproken ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de route, het onderwerp en wat we onderweg tegenkomen. Ik werk vanuit intuïtie en van daaruit zal ik je vragen gaan stellen. Vragen die je helpen om bij de kern te komen.
Vaak ga ik via een omweg op het doel af, en die omweg brengt vaak mooie dingen, die je van tevoren niet kunt voorzien. Ook werk ik soms met meditaties, dit kan je helpen sneller tot jezelf te komen.

Ik ga in eerste instantie uit van een kort coachingstraject van één tot vier wandelingen, maar afhankelijk van jouw vraag kunnen het ook meer wandelingen zijn. In sommige gevallen is één sessie al voldoende en vind je een antwoord om mee verder te gaan. Ik zal je in elk geval altijd tips en/of handvaten meegeven om mee aan de slag te gaan.

Mocht je wat minder mobiel zijn, hoor ik dat graag van tevoren en kunnen we de route aanpassen.

Opdrachten

Als je meerdere wandelsessies gaat doen, zal ik je soms opdrachten meegeven om aan te werken die we dan de volgende keer bespreken. Dit kunnen wat meer creatieve opdrachten zijn, zoals het maken van een schilderij of gedicht. Maar ook het lezen van een boek of het doen van een bepaalde meditatie zijn voorbeelden van zulke opdrachten. Deze hebben als doel om je nog meer inzicht te geven in jezelf, of de situatie waar je in zit.

Wat levert het je op?

Na afloop van de wandelcoachsessie(s) heb ik je handvaten gegeven om mee verder te gaan. Ik zal je een aantal praktische tips meegeven, die je afhankelijk van de situatie en vraag, direct kunt toepassen. Daarnaast krijg je meer duidelijkheid over jezelf en het eventuele proces waar je in zit.

Voorbeeld van een route: wandeling door en langs het Ruurlose Broek

Wandelcoaching in Gelderland

Mijn werkgebied is de Achterhoek in Gelderland, waar we op verschillende locaties kunnen afspreken. Eventueel is – in overleg – daarbuiten wel mogelijk.