Werkwijze

Waar we afspreken en een wandeling starten, bepalen we in overleg. Vervolgens gaan we op pad, jouw pad. We wandelen langs heide, bos of weiland en zien de natuur die we onderweg tegenkomen. Tijdens het wandelen staan we stil bij wat jou letterlijk stil doet laten staan. Dit gaan we dieper uitwerken door middel van vragen. We gaan samen inzicht creëren in het punt waar jij bent gaan stilstaan om het bewust te maken en het daarmee inzichtelijk te maken voor jou in wat daar is stilgezet in jouw persoonlijke proces.

Een wandeling duurt normaal gesproken ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de route, het onderwerp en wat we onderweg tegenkomen. Ik werk vanuit intuïtie: ik ga op mijn gevoel af en werk niet een van tevoren bedacht schema af. Ik zal je vragen gaan stellen. Vragen die je helpen om bij de kern te komen. Om je vervolgens met advies verder op weg te helpen. Vaak ga ik via een omweg op het doel af, en die omweg brengt vaak mooie dingen, die je van tevoren niet kunt voorzien. Daarnaast werk ik soms met meditaties, dit kan je helpen sneller tot jezelf te komen.

Ik ga in eerste instantie uit van een kort coachingstraject van één tot vier wandelingen, maar afhankelijk van jouw vraag kunnen het ook meer wandelingen zijn. Dit bepalen we samen tijdens het eerste gesprek. Als je wat minder mobiel bent, hoor ik dat graag van tevoren, en kunnen we de route aanpassen.

Opdrachten

Als je meerdere wandelsessies gaat doen, zal ik je soms opdrachten meegeven om aan te werken die we dan de volgende keer bespreken. Dit kunnen wat meer creatieve opdrachten zijn, zoals het maken van een schilderij of gedicht. Maar ook het lezen van een boek of het doen van een bepaalde meditatie zijn voorbeelden van zulke opdrachten. Deze hebben als doel om je nog meer inzicht te geven in jezelf, of de situatie waar je in zit.

Wat levert het je op?

Na afloop van de wandelcoachsessie(s) heb ik je handvaten gegeven om mee verder te gaan. Ik zal je een aantal praktische tips meegeven, die je afhankelijk van de situatie en vraag, direct kunt toepassen. Daarnaast krijg je meer duidelijkheid over jezelf en het eventuele proces waar je in zit.

Voorbeeld van een route: wandeling door en langs het Ruurlose Broek

Wandelcoaching in Gelderland

Mijn werkgebied is de Achterhoek in Gelderland, waar we op verschillende locaties kunnen afspreken. Eventueel is in overleg daarbuiten wel mogelijk.