Talentenpaspoort

Als coach ben ik gecertificeerd om het Talentenpaspoort aan te bieden. Deze tool geeft inzicht in de talenten van mensen. Door deze helder te krijgen, kun je goed de juiste baan met de juiste persoon afstemmen. De meerwaarde van de focus op talent in plaats van competentie zit met name in de energie en het gemak die het de betreffende persoon oplevert. Iemand die werkt vanuit talent zal makkelijker beter presteren, dan wanneer het slechts een competentie is. Een competentie is aangeleerd en wanneer daar het talent niet ligt, zal iemand minder snel excelleren.

Fictief voorbeeld van één onderdeel uit het talentenpaspoort

Wat is het Talentenpaspoort?

Door middel van een online vragenlijst die individueel ingevuld wordt, komt er een profiel uit. Dit profiel is een combinatie van passies met aanleg. Dit profiel toont iemands sterkte van drijfveren en denkstijlen ten opzichte van andere professionals. De berekening van de resultaten en de positiebepaling werd uitgewerkt in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en de methode die gebruikt wordt is wetenschappelijk onderbouwd.

Voor particulieren: je talent in beeld

Het talentenpaspoort is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen talenten. Dat is nuttig wanneer je bijvoorbeeld tegen zaken op je huidige werk aanloopt, of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. Wat heb je nodig in een baan om je prettig te voelen en wat kun je beter vermijden? Daar kan het talentenpaspoort een concreet antwoord op geven. Het is een leidraad om te bepalen hoe je je werk anders kunt vorm geven. Of bij het zoeken van een nieuwe baan die ook echt bij je past. Zodat je goed op je plek komt te zitten.

Voor bedrijven

Je werknemers hebben allen unieke talenten. Door het Talentenpaspoort kun je ze in beeld krijgen en je werknemers inzetten op die plekken waar ze het best kunnen presteren. Het kan ook een erg nuttige tool zijn bij een assessment, wanneer je nieuwe werknemers wilt gaan aannemen. Welke eigenschappen of kwaliteiten heeft iemand voor een bepaalde functie nodig? En hoe goed past de persoon die solliciteert binnen je huidige team? Dit zijn vragen waar het Talentenpaspoort bij kan dragen in het vinden van een antwoord.

Neem voor meer informatie contact met mij op of kijk op mijn blog. En kijk bij de tarieven voor de actuele prijzen.