Hoogsensitiviteitsanalyse

Ik werk met de hoogsensitiviteitsanalyse (HSA), ontwikkeld door Esther Bergsma, om hoogsensitieve personen beter te begrijpen. Deze HSA verschilt van HSP testen, zoals de bekende HSP-test van Elaine Aron, die alleen bedoeld was om te meten of iemand hoogsensitief is. De HSA is ontwikkeld om niet alleen vast te stellen of je hoogsensitief bent, maar ook om specifiek te begrijpen op welke manieren deze hoogsensitiviteit zich in het dagelijks leven uit. De analyse bestaat uit meerdere items om een beter beeld te krijgen van jouw specifieke HSP eigenschap, hoe het bij jou werkt.

hoogsensitiviteitsanalyse

Diepgaande verwerking is de kern van hoogsensitiviteit, waarbij hoogsensitieve mensen meer informatie uit hun omgeving opmerken, deze informatie diepgaand verwerken en een intense impact ervaren. Dit zijn de drie processen waar de HSA zich op richt. Terwijl bestaande tests vooral de prikkelgevoeligheid en de ervaren impact behandelen, richt de HSA zich op het begrijpen van hoe hoogsensitiviteit zich in de hersenen manifesteert, zoals waargenomen in fMRI-studies.

Hoogsensitieve mensen klagen vaak over vermoeidheid, zelfs bij normale activiteiten. De HSA werpt licht op de oorsprong van deze klacht door elk element van hoogsensitiviteit te verkennen met specifieke vragen, waardoor we een dieper inzicht krijgen in je beleving van hoogsensitiviteit.

Hoe werkt het?

In één sessie neem ik de hoogsensitiviteitsanalyse bij je af en krijg jij een beter inzicht waar je staat en wat je nodig hebt. Van daaruit kijken we wat je nodig hebt. Deze HSA sessie bied ik aan voor € 150,–.  Let wel, mijn werkgebied is de Achterhoek.

Vraag via dit formulier een afspraak met me aan:

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacyverklaring.