Wandeling: Lochemseberg en Kaleberg
bij Lochem en Barchem

Ik wandel graag in de omgeving van Lochem en Barchem, zo had ik al eerder deze wandeling over de Kaleberg besproken. Dit keer een mooie wandelroute van 6 kilometer lang, die ook op de parkeerplaats bij Eethuis de Kaleberg begint. Het is een wandeling die je meeneemt over de Kaleberg en ook over de Lochemse berg voert. En – wat ongewoon is voor de Achterhoek – er zitten aardig wat klim meters in: je gaat namelijk eerst over de Kaleberg, dan zijdelings over de Lochemseberg, daarna dwars over de Lochemseberg en daarna weer zijdelings over de Kaleberg. Hieronder een paar foto’s voor een impressie van de wandeling:

Uitzicht over een uitloper van de Lochemseberg
Uitzicht over een uitloper van de Lochemseberg

Een doorkijkje vanaf de Kaleberg richting Lochemseweg
Een doorkijkje vanaf de Kaleberg richting Lochemseweg
Een uitgesleten bospad op de Kaleberg, dat zo de kale wortels van oude beuken toont.
Een uitgesleten bospad toont de kale wortels van oude beuken.

Ondanks het slechte weer dat ik tijdens de wandeling had toen ik de foto’s nam, kun je de schoonheid van het landschap goed zien.

Download deze wandelroute bij Lochem en Barchem

Hieronder is de wandeling te downloaden als GPX bestand, zodat je route ook zelf kunt lopen. Het is ook mogelijk om de route in Google Maps te volgen, volg dan deze link.

Download file: wandeling_kaleberg-en-lochemseberg.gpx

Als je een wandelmaatje zoekt, als coach in de natuur loop ik graag met je mee. Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over wandelcoaching, of neem contact met mij op.