Ontdek je eigen hoogsensitiviteit

Als hoogsensitieve man liep ik in het verleden nogal eens tegen dingen aan in mijn leven. Met name op school en werk waren er verschillende situaties waar ik niet goed mee uit de voeten kon. Ik wist alleen niet dat die dingen waar ik tegen aanliep veroorzaakt werd door juist die eigenschap, die hoogsensitiviteit. Lees verder en leer ook meer over jouw hoogsensitiviteit…

Als je weet dat je hoogsensitief bent, verdiep je er dan in!

Ik wist al wel jaren dat ik hoogsensitief was, en had er ook al wel eens wat over gelezen. Maar ik kon op dat moment niet de verbinding leggen met mijzelf, en wat het voor mij betekende in mijn leven. Stiekem vond ik het ook wel een beetje aanstellerij, dat hele HSP verhaal. Het kwartje viel niet bij mij, ik herkende me er niet echt in en het bleef een beetje abstract begrip voor mij. Maar toch zag ik mijzelf wel als erg gevoelig. Dat wel. Maar bv. dat HSP overweldigd konden worden door bepaalde gevoelens of teveel prikkels, dat zag ik niet.

Kennis bracht mij tot inzicht

Totdat er iemand was die me het boek aanwees van Tom Falkenstein, Hoogsensitieve mannen. Toen ik met dat boek begon, las ik daar al snel heel veel herkenbaarheid terug. In het boek staan verhalen van hoogsensitieve mannen en met name van de problemen die ze kregen in relatie met die HSP.
Zo ontdekte ik beetje bij beetje steeds meer over mezelf en hoe ik in elkaar stak. Waarom ik op school in de pauze niet kon in de kantine kon zijn door de overweldigende hoeveelheid mensen en geluid. Of waarom ik meer rust nodig heb dan een ander. Of waarom ik niet tegen oppervlakkigheid kan. Of waarom… ga zo maar door.

Wat levert kennis over HSP je op

Die kennis die je opdoet door je te verdiepen in HSP is zelfkennis. Natuurlijk, bij iedereen werkt de eigenschap net even iets anders. Maar die kennis van jezelf brengt je verder in het ontdekken van wie je bent en wat je nodig hebt om jezelf te zijn, gelukkig te zijn, en te floreren. Het is een belangrijke schakel die je niet mag laten liggen. Als het kwartje valt, is de winst groot,

Wil je als hoogsensitieve man begeleiding van een ervaringsdeskundige en HSP coach? Wil je ook jouw HSP eigenschap verder ontdekken? Maak dan een afspraak voor een wandelcoachsessie.