Wandeling: blauwe en groene routes Marveld,
bij Groenlo, Oost-Gelre

Ik wandel eigenlijk niet zo vaak in Oost-Gelre, terwijl het gebied toch echt een heel mooi stuk Achterhoek is. In Groenlo bevindt zich Marveld Recreatie, dat in een aantal jaren gegroeid is naar een begrip in de Achterhoek en hier starten een aantal mooie wandelingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wandeling van 6,5 kilometer, of een wandeling van 9 kilometer. Eerstgenoemde is aangegeven met blauwe bordjes, de tweede met groene, ze volgen voor een deel dezelfde route, alleen de groene maakt een extra lus.

Het glooiende boerenland van Oost-Gelre.
Het glooiende boerenland van Oost-Gelre.

De wandeling gaat niet echt door bossen, er zijn wel genoeg bomen en bosjes, maar van een echt bos is geen sprake. Het charmante aan deze route is dat het je door echt boerenland voert. Je ziet nog een deel van hoe het vroeger was, maar ook duidelijk hoe het nu is. De schaalvergroting, grote schuren, grote tractoren en ruilverkaveling geven een mooie blik op het hedendaagse boerenleven. Eénmaal loopt de route zelfs letterlijk dwars over een boerenerf.
Het gebied is hier lichtelijk glooiend, niet dat je dat echt verneemt aan je spieren, maar je ziet het vooral. Vooral over de uitgestrekte weilanden geeft dat een mooi effect. Twee keer passeer je de beek de Slinge, die van Winterswijk naar Borculo meandert.
De meanderende Slinge bij Groenlo, na een stroomversnelling.
De meanderende Slinge bij Groenlo, na een stroomversnelling.

Havezate Marveld

Zoals gezegd, de routes beginnen bij Marveld Recreatie, waar er genoeg ruimte is om je auto te parkeren. Marveld is een camping en bungalowpark en heeft tegenwoordig zelfs een hotel. Dit hotel is genoemd naar de naamgever van Marveld, namelijk havezate Marveld, het oude slot dat hier eeuwen geleden gestaan zou hebben.

Download de blauwe route van Marveld bij Groenlo

Hieronder de route van de 6,5 kilometer en je kunt hem eventueel als gpx-bestand downloaden, hoewel de routes zeer goed aangegeven staan en eigenlijk geen extra hulpmiddelen nodig hebt.

Download file: Marveld Blauw bij Groenlo.gpx

Wil je de route eens met mij wandelen, bel of mail me dan gerust voor een afspraak.

Het pad van de blauwe route van Marveld, bij Groenlo.
Het pad van de blauwe route van Marveld, bij Groenlo.