Wandeling: Tichelroute van Kasteel Hackfort
bij Vorden

Ook in de winter is het heerlijk om te wandelen, de natuur is tot rust gekomen, nu jij nog. Omdat je waarschijnlijk in deze periode meer binnen zit dan in de andere jaargetijden, is het van belang dat je toch geregeld naar buiten gaat. Een route die in de winter goed te belopen is en dan ook goed tot z’n recht komt, is de Tichelroute van Kasteel Hackfort, nabij Vorden. Het kasteel en grond eromheen is in beheer van Natuurmonumenten en als geheel erg goed onderhouden. Als wandelcoach kan ik deze route warm aanbevelen!

Kasteel Hackfort bij Vorden
Kasteel Hackfort bij Vorden

De route begint bij het kasteel en bijbehorende gebouwen, zoals de mooi gerestaureerde watermolen – die op zaterdagen geopend is – en het koetshuis, welke omgetoverd is tot horecagelegenheid, zodat je na een wandeling nog kunt nagenieten.

Watermolen van Hackfort
Watermolen van Hackfort
De "Keuken van Hackfort", in het koetshuis
De “Keuken van Hackfort”, in het koetshuis

Het bijzondere aan de route is dat je eigenlijk – met een grote boog – om het kasteel heen loopt. Je ziet dan in de loop van de wandeling het kasteel dan ook van alle kanten.

Een zijkant van Kasteel Hackfort
Een zijkant van Kasteel Hackfort
De achterkant van kasteel Hackfort
De achterkant van kasteel Hackfort

Download de wandelroute van kasteel Hackfort bij Vorden

De route van ongeveer 5 kilometer begint op de parkeerplaats bij Kasteel Hackfort en is goed aangegeven met groene pijlen. Zie hieronder de route; onderaan het kaartje vind je eventueel de link naar het GPX bestand:

Download file: Tichelman-route-hackfort-vorden.gpx

De route is vrij open, je loopt vooral door een open landschap, veel weiden en langs bosranden. Het valt mee hoe drassig de grond is – zelfs na zware regenval. Al met al genoeg reden om deze verrassende wandeling zelf te gaan maken. Mocht je een keer een wandeling met mij willen maken, neem dan contact met me op.

Het "open" landschap bij kasteel Hackfort bij Vorden
Het “open” landschap bij kasteel Hackfort bij Vorden