Wandeling: rondje Wildenborch bij Vorden

Hierbij weer een mooie route die ik als wandelcoach weleens bewandel. Het startpunt is de kapel nabij de Wildenborch, in Vorden: Kapelweg 1, Vorden. Hier kun je goed de auto parkeren en met fris gemoed aan de wandeling beginnen. Je volgt dan de Kapelweg richting Mosselseweg. Deze weg wordt nogal eens gebruikt als sluiproute en is dus drukker dan je zou verwachten, maar het is wel een erg charmant weggetje. Ongeveer halverwege kom je een melkmachine tegen, waar koeien in de warmere jaargetijden nog buiten gemolken worden.

Routebeschrijving rondje Wildenborch

Op de Mosselseweg ga je rechtsaf tot aan de Reeoordweg, een rustige zandweg.

De Reeoordweg in Vorden
De Reeoordweg in Vorden

Wanneer je bijna bij de kruising Reeoordweg met de Wildenborchseweg komt kunt je zien dat het landschap een beetje glooiend is. Aan de linkerkant zie je dan een elektriciteitshuisje, en vlak daarvoor is een heuvel. Dit is de zogenaamde Zunnebelt, een heuvel die in prehistorische tijden als zonneofferplaats gebruikt is. Tevens wordt deze plek genoemd als Krachtplek, waar je innerlijke rust en genezing zou vinden.

Een kruising bij de Reeoordweg
Een kruising bij de Reeoordweg

Half vergane boomstronk
Half vergane boomstronk

Steek de Wildenborchseweg over en vervolg de Reeoordweg tot je bij de Wientjesvoortseweg komt, sla daar dan rechtsaf. Vervolg deze weg totdat je bij de Y-splitsing met de Molendijk komt, sla de Molendijk in. Hier heb je de keus of je de Molendijk zelf volgt, of het bospad dat er links parallel aan loopt en onderdeel uitmaakt van Landgoed de Belten. Wandel tot aan de Galgengoorweg en sla deze rechts in. De naam is een verwijzing naar het Galgengoor, waar in vroeger tijden mensen ter dood werden gebracht door de galg. Een goor ligt laag en is drassig en had vroeger minder agrarische waarde zodat het een goede plek was om galgen te plaatsen.

Grote boom in een weiland bij de Schoolhuisweg
Grote boom in een weiland bij de Schoolhuisweg

Neem hier de eerste weg links (Schoolhuisweg) en volg deze tenslotte tot je weer bij de Wildenborchseweg komt. Steek deze over en via het imposante smeedijzeren hekwerk kom je op het landgoed bij de Wildenborch.
Hier kun je rechtstreeks weer naar de kapel wandelen (bij de splitsing het eerste pad rechts), of je kunt nog even een ommetje nemen op het landgoed, om nog even een blik te werpen op de Wildenborch:

De Wildenborch te Vorden
De Wildenborch te Vorden

Download de route als GPX bestand

Hieronder vind je het kaartje van de route. Als je niet genoeg hebt aan bovenstaande omschrijving kun je onderaan via de link het gpx bestand downloaden.

Download file: wandelroute-wildenborch-vorden.gpx
Als je besluit deze route te gaan wandelen wens ik je veel plezier en mocht je een wandelmaatje zoeken, neem dan contact met me op.