Wandeling: Kunstwandelroute Hummelo

Door het land zijn er diverse kunstroutes of atelierroutes, sommige bedoeld voor de fiets, andere om te wandelen. In Hummelo, in de Achterhoek, wordt elk jaar de Kunstwandelroute gehouden, dat plaatsvind op het landgoed Enghuizen. Dit jaar heb ik hem ook weer gelopen en ik vind het altijd een goede combinatie van goede kunst met een mooie wandeling. Als je hem dit jaar nog wilt zien, moet je wel dit weekend gaat: de kunst is nog tot en met Pinkstermaandag te bezichtigen.

Landgoed Enghuizen in Hummelo
Landgoed Enghuizen bij Hummelo

Er is een catalugus/routebeschrijving verkrijgbaar bij verschillende zaken in Hummelo met alle werken van de route, zie de site. Het is handig om te parkeren bij Hotel Café-Restaurant ‘De Gouden Karper’, daar begint ook de route. Dit jaar was de kunst zelf van een behoorlijke kwaliteit, al is dat toch ook in de eye of the beholder.

Impressie van Kunstwanderoute Hummelo

Hieronder een impressie van een aantal werken die ik tijdens de route tegenkwam, en mij aanspraken:

Ook een opvallend werk vond ik de Poëzieleesplek Groei en verval, door Henk Winkelman en het dichterscollectief De Omsmeders. Het is een combinatie van een ruimtelijk werk, met gedichten. Op de uitsteeksels van de witte balken staan de verschillende gedichten.

Groei en verval van Henk Winkelman en De Omsmeders
Groei en verval van Henk Winkelman en De Omsmeders

Gedicht van Henk Beunk
Gedicht van Henk Beunk

Dus wil je de kunst zelf nog aanschouwen: 21 mei 2018 is de laatste dag dat deze editie nog te bekijken valt. Maar daarna is de route zeker nog de moeite waard om te wandelen. Naast bijzondere bomen zijn er op het landgoed ook bouwwerken die de aanblik welzeker waard zijn. Neem bijvoorbeeld dit jachthuis:

Jachthuis landgoed Enghuizen te Hummelo
Jachthuis op landgoed Enghuizen te Hummelo

Wil je een keer met mij wandelen, neem dan contact met me op.