Wandelcoaching and More

Hou je van wandelen én bezoek je graag een mooi museum? Als wandelcoach met een achtergrond in kunst bied ik wandelingen aan in combinatie met een bezoek aan museum MORE in Ruurlo.
Na een wandeling door de pittoreske omgeving van Ruurlo bezoeken we samen museum MORE, dat gehuisvest is in Kasteel Ruurlo, een historisch pand dat zijn oorsprong heeft in de 14e eeuw. Voordat het als museum dienst deed, is het geheel gerenoveerd, waarbij kosten noch moeite gespaard zijn. Het resultaat is dan ook een geslaagde combinatie van klassieke elementen, met meer strakke moderne vormen, zoals de glazen brug over de slotgracht.

Achterkant van Kasteel Ruurlo, de ingang van Museum More via de glazen brug
Achterkant van Kasteel Ruurlo, de ingang van Museum More via de glazen brug

Het museum zelf omvat een uitgebreide collectie van werk van Carel Willink, de belangrijkste vertegenwoordiger van het magisch realisme in Nederland. Zijn voorstellingen zijn levensecht geschilderd en lijken reëel, maar zijn toch een uiting van zijn fantasie, waarbij hij wel foto’s van mensen en/of gebouwen als voorbeeld nam.

Schilder Carel Willink voor het schilderij dat hij maakte van burgemeester Joost Johannes Gerardus Boot van Hilversum

De wandeling zelf duurt ongeveer een uur en is individueel, om zo jou alle aandacht te geven. Het museumbezoek duurt ook ongeveer een uur, zodat je voor de tijd in Ruurlo zeker wel 2 uur moet uittrekken. De kosten voor deze combinatiewandeling zijn 150 euro, dit is inclusief toegang tot museum MORE en kop koffie of thee. Neem voor meer informatie contact met me op.